3D product visualisaties CAD Visie

Als het aankomt op het presenteren en verkopen van producten dan zijn er onwijs veel mogelijkheden waarbij 3D visualisaties een hoop tijd en dus geld kunnen besparen. Denk hierbij aan gedetailleerde product visualisaties, machines in 3D, promotie video’s, concept visualisaties, stand desgins etc. Zodoende wordt het gelijk een stuk gemakkelijker om investeerders aan te trekken of uw product verder te promoten.

3D product visualisaties

Heeft u een product of een idee voor een product? Door de vak kennis van onze 3D tekenaars kunt u bij ons deze producten of ideëen uit laten werken tot fotorealistische of conceptuele 3D presentaties. Zo krijgen u en geïnteresseerden, bijvoorbeeld investeerders, snel een impressie van het product en kunt u het een stuk gemakkelijker presenteren en wellicht verkopen. Naast de 3D visualisaties kunnen wij ook technische tekeningen maken voor zaken zoals, handleidingen, brochures of advertenties. Hier worden onderdelen en/of de werking ervan duidelijk weergegeven met de benodigde informatie erbij.

Naast de visualisaties die wij maken met onze 3D software is er ook een door ons ontwikkelde applicatie, geschikt voor pc, tablets/smartphones en web, waar uw producten in vertoond kunnen worden. Binnen deze applicatie kunt u dan om het 3D model heen bewegen en er op in en uitzoomen. Dit geeft u of andere gebruikers de mogelijkheid om specifieke delen van het model meer in detail te bekijken wat het presenteren van het product alleen maar ten goede komt.

Animatie

Door animaties toe te voegen aan uw product visualisaties wordt de werking van het product duidelijk toegelicht. U kunt hier een geanimeerd totaal overzicht van laten maken door ons, maar ook een stap voor stap animatie die de werking van het product tot in detail laat zien. Vandaar dat onze animaties vaak worden ingezet voor trainingen of andere leer doeleinden. Deze trainingen kunnen variëren van assemblage animaties, installatie en gebruiks video’s tot aan animaties van calamiteiten. Onze videos kunnen natuurlijk ook voor alleen commerciele doeleinden gebruikt worden, waaronder promotie video’s en/of reclame clips.

Hologram

Hoewel een hologram nog erg futuristisch klinkt zijn er al verscheidene technieken die de illusie van een hologram opwekken. Een van deze technieken is de ghost pepper simulator, een plexi glas piramide die het licht van een beeldscherm bundelt tot een object. Ook hiervoor kunnen wij bij CAD Visie de modellen en beeldmateriaal verzorgen. Deze techniek kan voor zowel stilstaande visualisaties als geanimeerde visualisaties toegepast worden.

Interactieve visualisatie

Het kan natuurlijk zijn dat u informatie of invloed wilt uitoefenen op de visualisatie. In dat geval kunt u bij ons een interactieve visualisatie aanvragen. Wij maken van de 3D visualisatie dan een applicatie voor pc, tablet/smartphone of web. In deze applicatie kunt u daarna op verschillende manieren de visualisatie weergeven en manipuleren.

Stel u wilt een product verkopen dat nog door de consument aangepast kan worden. U kunt er dan voor kiezen om door ons een 3D product configurator te laten ontwikkelen waarin de klant zijn eigen product kan samenstellen met misschien zelfs de mogelijkheid er een eigen ontwerp aan toe te voegen.

Of u wilt uw product promoten op een beurs of site. U kunt dan de visualisatie weergeven met de mogelijkheid om ermee te interacteren. Door op verschillende onderdelen te klikken wordt deze beter in beeld gebracht met specifiekere informatie en misschien zelfs wel de mogelijkheid het onderdeel te vervangen met iets anders of van kleur te doen veranderen. Kortom, met een interactieve visualisatie van uw product wordt het product nog aantrekkelijker voor verkoop of gebruik.

3D Printen

Inmiddels kunt u bij CAD Visie ook gebruik maken van onze 3D print service. Hier kunnen wij uw 3D visualisatie omzetten naar een 3D printbaar model. Het eindresultaat, een accuraat fysiek replica van uw product. Product Designers maken vaak prototypes van het product om onder andere functionaliteit te testen. Met een 3D print wordt zo’n prototype een stuk sneller ontwikkeld waardoor de daadwerkelijke productie van het product in een vroeger stadium uitgevoerd kan worden.Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.