Architectuur: Exterieur & interieur

Van woonhuis tot bedrijfsgebouw, van horeca tot museum, zakelijk of privé. Bij CAD Visie kunt u een nieuw bouwproject of renovatie digitaal laten verwerkelijken om een goede eerste indruk te krijgen van hoe dit in de realiteit eruit zal komen te zien. U kunt er bij ons voor kiezen om uw project in 3D te laten visualiseren, animeren, interactief te maken of zelfs te 3D printen. Heeft u nog geen CAD tekeningen of plattegronden van uw idee dan kunnen wij deze ook voor u verzorgen.

3D Visualisaties

Wij werken veelal met makelaars, vastgoed handelaren, projectontwikkelaars en aannemers. Daarom zijn wij bij CAD Visie voor de vastgoedsector vaak van toegevoegde waarde. Door uw projecten digitaal uit te laten werken kunt u een snelle en goede impressie krijgen van het te behalen resultaat en misschien zelfs nog wel meer.

Een leeg bouwkavel is niet zo gemakkelijk te verkopen. Met een 3D impressie kunnen wij deze nog ongebruikte ruimte realistisch of conceptueel vormgeven naar uw wens. Hetzelfde geld voor renovaties en/of verbouwingen aan een bestaand gebouw. Heeft u een idee en mogelijk bouwtekening hiervan dan kunnen wij deze aanpassingen visualiseren alvorens het project in werking wordt gezet.
Niet alleen u heeft baat bij deze visualisatie, maar ook uw vergunningverlener, projectontwikkelaar en/of aannemer krijgen direct een duidelijk beeld. Hierdoor zal zowel het aanvragen van een gemeente vergunning als het uiteindelijk bouwen sterk bevorderd worden.

Animatie

Behalve een 3D visualisatie kunnen wij uw project ook omtoveren tot een geanimeerde tour, virtuele simulatie of zelfs Virtual Reality simulatie. Zo krijgt u een nog betere impressie en kunt u het project gemakkelijker presenteren.

Een geanimeerde tour zorgt er voor dat de visualisatie vanuit meerdere perspectieven bezichtigd kan worden. Hierdoor wordt de indeling en het gebruik van het gebouw een stuk inzichtelijker.

Wilt u nog meer controle over het bezichtigen van het gebouw dan kunt u er voor kiezen een virtuele tour door ons te laten ontwikkelen. U kunt dan zowel in als rondom het gebouw lopen en bepaalt zelf wat u ziet.

Mocht u dat nog niet genoeg vinden dan is er ook nog de mogelijkheid om in Virtual Reality te werken. Hiermee plaatst u uzelf in de virtuele ruimte en beleeft u het als in het echt.

Interactieve visualisaties

Het kan natuurlijk zijn dat u informatie of invloed wilt uitoefenen op de visualisatie. In dat geval kunt u bij ons een interactieve visualisatie aanvragen. Wij maken van de 3D visualisatie dan een applicatie voor pc, tablet/smartphone of web. In deze applicatie kunt u daarna op verschillende manieren de visualisatie weergeven en manipuleren.

Zo kunt u ervoor kiezen een 3D aanzicht te nemen waarmee u overzicht heeft op een groter geheel van de visualisatie. Vervolgens klikt u op een object in de ruimte en krijgt u informatie over dit object met overige opties zoals het aanpassen van een textuur/kleur of het verplaatsen van objecten.
Een andere optie is dat u ervoor kiest om net als bij de virtuele tour door de omgeving heen te lopen, met interactie mogelijkheden zoals de eerder genoemde. Dit aanzicht heeft het voordeel dat het duidelijk laat zien hoe de ruimte in het echt eruit komt te zien. U kunt bijvoorbeeld lichten manipuleren om te zien wat het beste bij de ruimte past.

De mogelijkheden met interactieve visualisaties zijn kortom eindeloos en kunnen u goed helpen bij het verder ontwikkelen van ruimtes. Een extra voordeel van interactieve installaties is dat u deze makkelijk opnieuw kan gebruiken mocht u later iets aan willen passen.

3D printen

Inmiddels kunt u bij CAD Visie ook gebruik maken van onze 3D print service. Hier kunnen wij uw 3D visualisatie omzetten naar een 3D printbaar model. Het eindresultaat, een accuraat fysiek replica.

Architecten maken en werken vaak met zulke maquettes om ontwerpen beter te visualiseren in een omgeving. Het probleem is dat deze maquettes vaak handgemaakt worden en veel tijd in beslag nemen. Met een 3D print wordt dit werk een stuk sneller uitgevoerd. Daarnaast kan een 3D print ook een stuk gedetailleerder gemaakt worden wat een nog betere impressie zal geven.

De mogelijkheden met interactieve visualisaties zijn kortom eindeloos en kunnen u goed helpen bij het verder ontwikkelen van ruimtes. Een extra voordeel van interactieve installaties is dat u deze makkelijk opnieuw kan gebruiken mocht u later iets aan willen passen.

2D CAD tekeningen en plattegronden.

2D CAD tekeningen zijn technische bouwtekeningen. Deze tekeningen worden veel gebruikt in vakgebieden als architectuur vanwege hun schematische en informatieve lay-out. Hiermee onderscheiden zij zich van de normale plattegronden welk onder andere gebruikt worden voor het weergeven van vluchtroutes, interieur styling en overige ontwikkelingen in een gebouw.

Mocht u liever een 2D CAD tekening of plattegrond hebben in plaats van een 3D visualisatie dan kunt u deze door ons laten ontwikkelen.

Hoe gaan wij te werk?

Als u geen bouwtekening heeft gaan we deze proberen te achterhalen bij de gemeente. Deze tekening scannen we in en bouwen het pand stukje voor stukje op. Met onze 3D software geven we alles een kleur, we kunnen alle soorten materialen realistisch nabootsen. Na de belichting en het juist plaatsen van alle objecten maken we renders van het pand. Renders zijn stilstaande afbeeldingen van de 3D visualisatie die op hoge kwaliteit vastgelegd zijn.Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.