Games en Apps

Games en Apps

Heeft u een idee voor een applicatie of een tof concept voor een 2D of 3D game, maar weet u niet hoe u deze moet realiseren?
Bij CAD Visie Hilversum zijn wij druk bezig met het onwikkelen van zulke apps en games voor verscheidene platforms, maar met een een focus en voorkeur voor computers, mobiel en tablet. Hiervoor gebruiken wij de laatste technieken waardoor uw app of game gebruiksvriendelijk is en er daarnaast nog mooi uitziet ook. Ongeacht het soort games en apps, bij CAD Visie helpen wij u graag deze te ontwikkelen.

Games

Games zijn leuk om te spelen, maar kunnen voor meer dan alleen entertainment ingezet worden. Zo kan een game gebruikt worden voor onderwijs en trainingen, maar ook bij rehabilitatie of planning. Zulke games worden serious games of applied games genoemd. Tussen serious en applied games zit slechts een klein verschil, maar wel eentje die er toe doet afhankelijk van het gewenste eindresultaat.
Waar serious games zich alleen richten op het overbrengen van informatie zijn applied games er om games naast leerzaam ook nog leuk te zijn. Alleen informatie over brengen wordt namelijk al gauw ervaren als saai door de gebruikers. Vandaar dat ontwikkelaars zich steeds vaker richten op het ontwikkelen van applied games, zo ook wij bij CAD Visie. Heeft u een idee voor een leerzame game of ander soort serious/applied game, maar weet u niet of dit in de smaak gaat vallen bij uw gebruikers? Dan denken wij graag met u mee hoe er iets moois en leuks van gemaakt kan worden.
Natuurlijk ontwikkelen wij bij CAD Visie ook games die alleen op entertainment gericht zijn. Dit omdat ook wij zo nu en dan alleen plezier willen beleven in een game zonder leerzame of informatieve elementen. Ook bij entertainment game concepten helpen wij u graag de game te ontwikkelen als u dit zelf niet lukt.

Apps

Games zijn dan wel breed inzetbaar, maar het kan dat u simpelweg specifiekere onderdelen wilt gebruiken, behandelen of overbrengen zonder enige game elementen er aan toe te voegen. In dat geval is een applicatie een meer geschikt product voor u. Deze op maat gemaakte applicaties zijn gericht op gebruiksvriendelijkheid en kunnen platform onafhankelijk gemaakt worden, oftewel geschikt voor computer, tablet en telefoon. Door applicaties platform onafhankelijk te maken wordt de toegankelijkheid van de app vergroot en kunnen meer mensen gebruik maken van uw app. U bereikt hierdoor meer mensen en mogelijk een grotere doelgroep dan u voor ogen had.
Mensen werken namelijk steeds vaker met verschillende apparaten. Zo worden iPhones, iPads, maar ook Android telefoons of tablets steeds vaker meegenomen en gebruikt in combinatie met de computers die men op het werk en/of thuis al heeft staan.

Hoe gaan wij te werk

Wanneer u een concept voor uzelf duidelijk heeft of alleen een idee, maar niet verder komt dan dat, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij maken dan een afspraak met u waar u het concept aan ons kan presenteren. Na het presenteren kijken we of wij u verder kunnen helpen bij het ontwikkelen van het product en wat voor soort genre game of app er het meest geschikt voor is.
In de eerste fase van ontwikkelingen zullen wij enkele keren met u afspreken zodat u samen met ons het project op gang kan brengen en de basis duidelijk is. Gedurende verdere ontwikkelingen zullen wij een vorm van co creatie behouden zodat u betrokken genoeg blijft bij de ontwikkeling en het dus tijdig kunt aangeven als er aanpassingen gemaakt moeten worden.

Het kan zijn dat u na het presenteren van uw idee niet alteveel betrokken wilt worden bij het verdere ontwikkelingsproces. In dat geval zullen wij de ontwikkeling op ons nemen, mits u duidelijke documentatie kunt aanleveren of aangeeft dat wij het product zelf maar verder moeten uitwerken van scratch.
De exacte tijd voor de ontwikkeling van een app of game is lastig in te schatten en kan pas enkele dagen na de meeting gegeven worden. Hetzelfde geld voor een prijs indicatie. Al deze informatie krijgt u zo spoedig mogelijk aangeleverd en proberen wij zo redelijk mogelijk te maken voor u.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.