Kan in een voorwerp laten 3D scannen?

Kan in een voorwerp laten 3D scannen?

Net als 3D printen is 3D scannen een betaalbare techniek geworden voor zowel consumenten als bedrijven. 3D scannen wordt vaak Reverse Engineering genoemd omdat dit eigenlijk het tegenovergestelde is van 3D printen. Sommige maar niet alle voorwerpen kunnen worden gescand om vervolgens in 3D te printen. Helaas is de huidige 3D scan technologie nog niet super precies. Kleine uitsteeksels en dergelijke zijn erg lastig in kaart te brengen met een 3D scanner. Grote objecten zoals gezichten of personen zijn een stuk makkelijker om te scannen.

Als scannen geen optie is kunnen we altijd nog het voorwerp met hoge precisie namaken in 3D.
Een 3D scan kan natuurlijk ook altijd nog worden nabewerkt met onze 3D software. Zo kunnen we bijvoorbeeld extra stevigheid aanbrengen in het object. Een 3D scannen scant ook kleuren, hierdoor kunnen we bijvoorbeeld uw gezicht of iets dergelijks gemakkelijk in een 3D visualisatie plaatsen.

3D scannen op locatie is geen probleem! 3D scanners zijn draagbare apparaten zodat objecten ter grootte van een auto eenvoudig kunnen worden gescand. Uiteraard krijgt u na het scannen uw 3D scan in het desgewenste 3D formaat digitaal aangeleverd.

Een veel voorkomende 3D scan is toch wel de 3D selfie. Hierbij wordt een 3D scan gemaakt van een borstbeeld van een persoon dat vervolgens wordt geprint. Zo wordt een giveaway/ buste gemaakt van je eigen gezicht.

Wij werken samen met een 3D scanbedrijf om lastig scanklussen te verzorgen. Dit bedrijf is een grote speler op de 3D-scanmarkt in Nederland. We beschikken zelf ook over 3D scanner maar deze is niet van topkwaliteit.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.